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Biblioteca(s): |
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Data corrente: |
23/04/2018 |
Data da última atualização: |
04/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
EMBRAPA. |
Título: |
Visão 2030: o futuro da agricultura brasileira. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF, 2018. |
Páginas: |
212 p. |
Descrição Física: |
il. color. |
ISBN: |
978-85-7035-799-1 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Com o objetivo de subsidiar a definição de novas ações estratégicas em CT&I no desenvolvimento da agricultura e contribuir até 2030 para os Objetivos de Desenvolvimento Sustentável (ODS) propostos pelas Nações Unidas, a Embrapa apresenta este documento intitulado Visão 2030: o futuro da agricultura brasileira, que contempla, de forma sucinta e estruturada, os resultados do monitoramento do ambiente externo e da produção de informações estratégicas para o apoio à tomada de decisões nos setores público e privado que atuam na agricultura do País. |
Palavras-Chave: |
Agricultura brasileira; Agropensa; Cadeias produtivas; Risco na agricultura; Sistemas de produção. |
Thesagro: |
Agricultura sustentável; Biotecnologia; Desenvolvimento agrícola; Desenvolvimento econômico; Indústria agrícola; Mercado nacional; Mudança climática; Pesquisa Agrícola; Sistema de produção. |
Thesaurus Nal: |
economic development; product development; pupal development; research and development; rural development; socioeconomic development; sustainable development. |
Categoria do assunto: |
-- B Sociologia Rural E Economia e Indústria Agrícola X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/194611/1/Visao-2030-o-futuro-da-agricultura-brasileira.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
22/02/2005 |
Data da última atualização: |
30/06/2005 |
Autoria: |
HITSUDA, K.; SFREDO, G. J.; KLEPKER, D. |
Título: |
Diagnosis of sulfur deficiency in soybean using seeds. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Soil Science Society of America Journal, Madison, v. 68, p.1445-1451, July/Ago. 2004. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objectives of this study were to obtain a reliable index for the evaluation of the S nutrition status in soybean [Glycine Max (L.) Merr.] and to identify the critical S level in relation to seed yield and quality. Two Oxisols were used: A-horizon soil from Serra dos Gerais, and A- and B-horizon soils from Sambaiba in Maranhão State, Brazil. Soybean plants in pots were grown in a greenhouse with the supply of 0 to 80 mg S kg-1 soil. The seed S concentration was a more reliable index of seed yield because of the higher correlation between S concentration and yield. In the plants with visible symptoms of S deficiency, the seeds contained 1.5 g S kg-1, and the seed yield was 60% of the control. Electrophoresis analysis indicated that the critical seed S concentration for deficiency of protein components was 2.0 g kg-1 when the yield was 80% of the control. The S concentration was 2.3 g kg-1 or higher for >90% yield when the composition of the protein components was identical with that in the original seeds obtained under sufficient S fertilization. We classified the S concentration in the seeds as: deficient (S < 1.5 g kg-1), very low (1.5 S < 2.0 g kg-1), low (2.0 S < 2.3 g kg-1), and normal (2.3 g kg-1 S). Because of stable S concentration, easy sampling, and sufficient time for planning of fertilizer application for the subsequent cropping, seed analysis is preferable to leaf analysis. |
Categoria do assunto: |
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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